Spionappen Flutbot har tagits ned

För ett år sedan skrev vi en artikel om en omfattande smishingkampanj som spred sig i bland annat Europa. Nu rapporterar Europol om att man lyckats ta ned infrastrukturen för spionappen Flutbot. Flubot var den stora bidragande faktorn till smishingattackerna genom sin förmåga att stjäla bland annat kontaktboken i den infekterade telefonen och därefter skicka skadliga länkar vidare. Flubot drabbade endast Android-användare.

Smishing och phishing är fortsatt ett stort problem och är ofta det initiala steget i en angreppskedja. Vi fortsätter att råda er att regelbundet testa er verksamhets motståndskraft för manipulationsförsök samt utbilda i riskmedvetenhet. En riskmedveten användare kan vara avgörande för att i tidigt skede avstyra en incident med stora konsekvenser.

Publicerat
torsdag 2 juni, 2022
Ämnen
android Cybersäkerhet Informationssäkerhet Kunskapsinlägg Omvärldsbevakning

Promobility är en IT-partner inom modern infrastruktur, digital säkerhet och applikationsutveckling. Vi arbetar med teknisk och strategisk rådgivning inom modern klienthantering (MDM, EMM, UEM), offensiv, defensiv och strategisk cybersäkerhet samt iOS och Android-utveckling m.m. Vi är baserade i Karlstad men arbetar över hela Sverige och Skandinavien.

Integritetspolicy

© Copyright 2023 Promobility