FBI varnar om appar tillverkade av ryska utvecklare.

FBI gick ut igår och varnade om appar tillverkade av ryska utvecklare.

https://www.cbsnews.com/news/fbi-any-mobile-app-developed-in-russia-potential-counterintelligence-threat/

Det finns en falsk trygghet om att tex appar från svenska utvecklare skulle vara säkrare. Vi vet att risken att din data skulle röjas pga okunskap hos utvecklare är större än att din data skulle röjas pga ful-appar. Vi ser fall efter fall där dåligt skrivna appar läcker information och kräver högre  behörigheter än vad dom egentligen behöver. Vi ser också många fall där information ofta lämnar landets gränser utan att utvecklarna själva vet om det.

Ska du köpa en in-house enterprise-app så se till att i ett tidigt skede ställa rätt krav till utvecklarfirman, ska du använda dig av publika appar så ställ dig frågan om vem som ligger bakom appen. Kom ihåg att alltid börja med en riskanalys och en informationsklassning.

Vi kan hjälpa er med allt ifrån en riskanalyser, informationsklasningar, granska publika appar, utveckla egna inhouse appar till förvaltning av apparna.

Läs gärna om hur vår Appgranskningstjänst hjälper Exportkreditnämnden och ger dom en säker apphantering som ökar informationssäkerheten, i detta exempel direkt från verkligheten – ”Säker apphantering ökar informationssäkerheten för Exportkreditnämnden

Vid frågor kan du kontakta Johan Nilsson. +46 70-354 76 31‬ Johan.nilsson@promobility.se

Publicerat
tisdag 3 december, 2019
Ämnen
Appar EMM Informationssäkerhet

Promobility är en IT-partner inom modern infrastruktur, digital säkerhet och applikationsutveckling. Vi arbetar med teknisk och strategisk rådgivning inom modern klienthantering (MDM, EMM, UEM), offensiv, defensiv och strategisk cybersäkerhet samt iOS och Android-utveckling m.m. Vi är baserade i Karlstad men arbetar över hela Sverige och Skandinavien.

Integritetspolicy

© Copyright 2023 Promobility