Läs mer om vår nya Appgranskningstjänst

Den genomsnittliga användaren har en liten förståelse för vilken information en app ska få ha tillgång till och varför. Det är ett stort ansvar som läggs på användarna och man behöver flytta ansvaret från dem. Ett allvarligt dataläckage är bara en felklickning bort.

I dagsläget finns det inte någon teknisk lösning som fullt ut kan hjälpa användaren att fatta rätt beslut kring appar och datadelning. Appgranskningstjänsten riktar sig till alla verksamheter som tar informationssäkerhet på allvar.

Appgranskningstjänsten ger er verksamhet kontroll på vilket data era användare delar med sig av via appar vilket kraftigt minskar riskerna att känslig information hamnar i orätta händer. Vi flyttar ansvaret för att ta rätt beslut från användaren. Detta gör att ni får en kvalitetssäkrad process för användandet av mobilappar och kan påvisa att ni har kontroll på vilken data ni delar med er av och till vem.

Tjänsten upprättar och underhåller över tid en vitlista av appar för er verksamhet där alla nya appar och nya versioner av appar plockas isär och granskas ur ett dataläckageperspektiv innan de når användarna. Det är en kontroll där våra Informations- och IT-säkerhetskonsulter gör bedömningar utifrån era specifika förutsättningar och krav i verksamheten, som plattformar och system inte klarar av.

Det här är en unik tjänst på marknaden som möjliggör digitalisering på ett säkert sätt för er verksamhet! Läs gärna om hur vår Appgranskningstjänst hjälper Exportkreditnämnden och ger dom en säker apphantering som ökar informationssäkerheten, i detta exempel direkt från verkligheten – ”Säker apphantering ökar informationssäkerheten för Exportkreditnämnden

Vid frågor kan du kontakta Johan Nilsson. +46 70-354 76 31‬ Johan.nilsson@promobility.se

Publicerat
tisdag 26 november, 2019
Ämnen
Appar EMM Informationssäkerhet Integritet privacy

Promobility är en IT-partner inom mobilitet och Mobil IT. Vi arbetar med Mobile Device Management (MDM), Enterprise Mobility Management (EMM), Unified Endpoint Management (UEM), IT-säkerhet, iOS och Android-utveckling m.m. Vi är baserade i Stockholm och Karlstad men arbetar över hela Sverige och Skandinavien.

© Copyright 2020 Promobility