2021 års första widespread threat – en IoT-enhet

Rapid7 släppte nyligen sin årliga sårbarhetsrapport för 2021. Precis som tidigare år så är läsningen ganska dyster i meningen att angreppen ökar, speciellt de opportunistiska angreppsförsöken. Dessutom har 2/3 av de funna sårbarheterna nyttjats för att sprida ransomware. Det som sticker ut som intressant i denna rapport är att den första funna sårbarheten i 2021 med klassificeringen ”Widespread” var en IoT-enhet. Sårbarheten byggde på hårdkodade admin-credentials, vilket givetvis kan bli problematiska i kontexten av internetuppkoppling och opportunistiska angreppsförsök.

Har ni IoT-lösningar där ni är osäkra på om ni är säkra? Kontakta oss så hjälper vi er att designa, implementera eller testa säkerhetskontroller.

 

Här hittar ni Rapid7s rapport.

Publicerat
onsdag 6 april, 2022
Ämnen
Cybersäkerhet Internet of Things Kunskapsinlägg Omvärldsbevakning Ransomware

Promobility är en IT-partner inom modern infrastruktur, digital säkerhet och applikationsutveckling. Vi arbetar med teknisk och strategisk rådgivning inom modern klienthantering (MDM, EMM, UEM), offensiv, defensiv och strategisk cybersäkerhet samt iOS och Android-utveckling m.m. Vi är baserade i Karlstad men arbetar över hela Sverige och Skandinavien.

Integritetspolicy

© Copyright 2023 Promobility